LA LLUM D’AIGUA I FANG

12.11 – 30.12.2020

Obertura de l’exposició, dijous 12 de novembre a les 19 h
ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies

 

Fer present, fer veure, representar, l’aigua, la terra i la llum… el mar.

Superfície, parament ondulat de fang, suport d’un text que condueix in situ i in visu a la transparència. Aconseguir amb el material evocar la matèria. De l’argila, l’aigua i el foc a la llum.

Conrear, treballar els materials, servir-los, acompanyar-los atentament, observar-los, per poder copsar la màgia quan es produeixi. La saviesa del mestre artesà que sense forçar els condueix, com pastor, a mostrar l’expressivitat buscada. Sotmès a les seves exigències, però amb la llibertat de la naturalesa.

Objectes que amb la seva quietud transmeten i aconsegueixen desviar-nos del nostre camí per poder acostar-nos-hi i sentir-los.

L’obra d’en Pep, tant quan treballa peces amb utilitat (pròtesis que milloren les nostres capacitats físiques) com peces independents, sense utilitat, artístiques (suports de continguts simbòlics), fuig del llenguatge visual per utilitzar el llenguatge de la percepció sensitiva. La pràctica d’una comprensió intuïtiva abans que la intel·lectual, que és, crec, el que permet incorporar l’art a la vida. Deixar la part per atendre el tot.

 

Ferran Blancafort
Arquitecte

 

 

Pep Madrenas Palou. Titulat en l’especialitat de ceràmica artística per l’escola Massana de Barcelona.

Durant 30 anys ha estat professor de ceràmica artística en escoles d’art i oficis artístics.

Des de 1972 fins a l’actualitat ha posat en funcionament tres tallers de ceràmica, dos d’ells a Osona i un tercer al Pallars Jussà, en tots ells hi ha estat treballant ceràmica artística i disseny de producte ceràmic.

Ha dirigit seminaris especialitzats de tècniques ceràmiques en escoles privades, també ha impartit conferències a requeriment de diferents entitats.

Ha realitzat nombroses exposicions tant individuals com col·lectives i ha participat en actes culturals i artístics, tant d’àmbit comarcal com nacional.

Distinció amb el diploma de Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya.

Seleccionat per la Generalitat de Catalunya per a participar en la 52a edició del Smithsonian Festival a Washington DC, dins del “Catalonia: Tradition and Creativity from the Mediterranean”.

El Museu del Disseny de Barcelona adquireix la peça escultòrica “Crisàlide” per a incorporar-la al fons permanent.

 

[Descarrega el díptic]

Exposició de Pep Madrenas i Jan Madrenas al Museu de Quart

Del 4 de maig al 16 de juny 2019

El proper mes de maig, fruit de la col·laboració entre el Museu de la Terrissa de Quart i l’Associació Ceramistes de Catalunya, es presenta una nova mostra de ceràmica contemporània a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Terrissa de Quart.

Relleu  m.  En escultura, forma no exempta treballada en un suport bidimensional; l’elevació o gruix d’aquesta forma. Lletres en relleu, Brodat en relleu. Un mapa en relleu. Alt relleu o baix relleu, o mig relleu, dit d’una obra en relleu segons la relació que guarda el relleu amb el gruix real dels objectes representats. ǁ Conformació de la superfície sòlida terrestre sota l’aire o sota l’aigua, com a resultat de l’erosió, de l’acumulació sedimentària, de les deformacions estructurals i de l’activitat volcànica.  ǁ En un dibuix, una pintura, etc., la suggestió del relleu. | FIG. de relleu important. Un literat de gran relleu. posar en relleu Fer ressortir. Va posar en relleu els mèrits de totes aquelles persones. ǁ Acció de rellevar. El relleu de la guàrdia. Tropes de relleu. Cursa de relleus. | Persona que es posa en el lloc del rellevat.

(Diccionari de la Llengua Catalana)

Aquesta és la segona de les quatre exposicions de socis de l’ACC a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Terrissa de Quart programades per al 2019.

Inauguració: dissabte, 4 de maig a les 19h

Al Museu de la Terrissa de de Quart
Carrer del Tren, 58. 17242 Quart, Girona.

 

Exposició “RELARTS”

Aquest dijous 15 de desembre a les 19,30h s’inaugura a la sala de Artesania de Catalunya una exposició col·lectiva de “Mestres Artesans” (en diferents oficis artístics), molt ben muntada i comissariada.

Exposició en la qual hi tinc una peça, feta, com totes les que s’hi exposen, expressament per a la mostra.

Si teniu una estona i la podeu visitar de segur que us agradarà.
Gràcies.
relarts

Exposició a Eilin

Exposició de peces a la botiga de cuines Eilin de Vic (Carrer Nou, 74). S’ha realitzat la decoració d’espais de l’aparador amb peces de disseny de producte com models de plats per a vaixelles, bols i jerros. En exposició actualment.

img_3521

Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya

Exposició “Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya” dins del marc del 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC) 2016 a la seu de Sant Andreu-Sagrera de l’escola La Llotja. Del 12 de setembre al 20 d’octubre de 2016.

ceramica-02

Útilment

Útilment, exposició de ceràmica comissariada per Rosa Cortiella a Artesania de Catalunya. Del 7 de setembre al 6 de novembre de 2016.

utilmentbloc

+++c

Comissariat i exposició col·lectiva +++c més ciutat, més cultura i més ceràmica en motiu de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 al Col·legi d’Arquitectes d’Osona. 10 de Juny al 31 de Juliol de 2016.

c_banner

El meu torn

Exposició “El meu torn” a l’Associació de Ceramistes de Catalunya, Barcelona. Inauguració 6 de febrer 19.00h.

 

Elmeutorn6